08 mars 2007

8 de març, per a tu Dona!

La història més extensa sobre la commemoració del 8 de març fa referència als fets que van succeïr l'any 1908 quan van morir cremades 146 dones treballadores de la fàbrica tèxtil Cotton de Nova York en un incendi provocat per les bombes incendiaries que els hi van llençar davant la negativa d'abandonar la protesta pels baixos salaris i les males condicions de treball que patien.
Increïble, sí! Però per això ens serveix la història, per no cometre els mateixos errors, espero que n'anem aprenem, perquè en molts aspectes no evoluciem gens: salaris (només 6 dones a Catalunya cobren més que el seu company), lloc de treball (tot just ara es comencen a veure dones conduint autobusos, bé... ja anirem fent més feienetes), abusos, lleis, ... que hem millorat? oh, sí.. que podem millorar? oh, i tan...

1 commentaire:

Hard Core a dit…

Porque corresponde que hable en mi idioma, y porque amo Girona, gironina, te dejo un comment. Hace diez años llegue a tu patria y por casualidad me honró con su amistad Miquel Marti i Pol que vivía en Roda de Ter. Te dejo un poema de él como un sentimiento a compartir en el día de la Mujer.
Demano poc...
Demano poc, demano poca cosa.
Nomès poder treballar com fins ara,
respectuós amb l´ordre que estableixen
discretes lleis d´antiga procedència.

Compondre versos m´omple, m´allibera.
També llegir i algunes altres coses
del tot banals, del tot quotidianes.
Demano poc, i encara menys tal volta
hauré de demanar quan els anys posin
foscos accents damunt la pell cansada.
Llavors, potser, solament amb escriure
ja en tindré prou. Hi penso i no m´espanta.
M´ho imagino sense gens d´angoixa.
La solitud per tota companyia.
Miquel Martí i Pol
Desde Argentina
Carles.